Corona update

Wilt u in Nederland op vakantie, maar heeft u nog geen idee waar naar toe? Dan is het Waddeneiland Texel een zeer leuke locatie om te verblijven. Zodra u een voet heeft gezet op het eiland, voelt u direct het echt vakantie gevoel. Het lijkt alsof u ben afgesloten van alle hectiek van het vaste land.

 

Wilt u in Nederland op vakantie, maar heeft u nog geen idee waar naar toe? Dan is het Waddeneiland Texel een zeer leuke locatie om te verblijven. Zodra u een voet heeft gezet op het eiland, voelt u direct het echt vakantie gevoel. Het lijkt alsof u ben afgesloten van alle hectiek van het vaste land.
Tijdens een zomervakantie op Texel kunt u optimaal genieten van de natuur, het strand of de leuke dorpjes. 

In de kleine pittoreske dorpjes zijn veel restaurantjes, terrassen en winkels te vinden. Het leuke van dit eiland is, dat je makkelijk van het ene dorpje naar het andere dorpje kan fietsen. Besluit bijvoorbeeld om in de ochtend te ontbijten in het ene dorpje en een heerlijke lunch te nemen in het andere dorpje. In de tussentijd geniet u van de natuur waardoor u heen kan fietsen. Naast mooie fietsroutes biedt het Waddeneiland Texel nog veel meer leuke activiteiten. Watersportliefhebbers worden op dit eiland op hun wenken bediend. 

Zomervakantie op Texel voor de natuurliefhebber

Voor de natuurliefhebber zijn er veel mooie bossen, duinen en stranden te vinden. Hier kunt u heerlijk wandelen, fietsen of hardlopen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om eens een andere manier van voortbewegen te gebruiken. Denk hierbij eens aan paardrijden. Op de vele stranden van Texel is het mogelijk om mooie ritjes te maken met een paard. En omdat het op een eiland nooit windstil is, zult u regelmatig vliegeraars tegenkomen. Dit is vooral in de avonden bij ondergaande zon een mooi gezicht.

Op het Waddeneiland Texel zijn vele verschillende soorten accommodaties te vinden. Denk eens aan de appartement, bungalowvakantiehuis, Bed and Breakfast of huur een huis van een van de bewoners. Er zijn tal van accommodaties beschikbaar. Verblijft u liever in de bebouwde omgeving of kiest u ervoor om in de rust van de natuur te overnachten? Op onze website vindt u meer informatie over accommodaties en de beschikbare plekken op het eiland Texel kijk ook zeker bij  de last minutes texel waar u de laatste aanbiedingen vind.

In de schoolvakanties naar Texel

Voor elk jaargetijde is het eiland geschikt voor een mooie vakantie. Elk seizoen heeft zo zijn eigen bijzonderheden op het eiland. Houdt er rekening mee dat het op een eiland vaak net iets frisser is dan op het vaste land. Bent u van plan in de schoolvakanties op vakantie te gaan naar Texel, dan zal het u verbazen dat het toch relatief rustig is op het eiland. In de dorpjes zal het wel wat drukker zijn, maar hier zult u niet veel van merken in de natuurgebieden. 

Texel heeft een oppervlakte van 170 km2 en is maar liefst 20 kilometer lang. Op het breedste punt is de afstand van de ene naar de andere kant 8 km. Het is dus tijdens een zomervakantie op Texel goed te doen om het eiland per fiets te verkennen. Een van de bekendste bezichtigingen is de vuurtoren Eierland welk in het noorden in De Cocksdorp te vinden is. Tijdens een zomervakantie op Texel mag een blik op deze mooie toren natuurlijk niet ontbreken. Deze toren is van maart tot november te beklimmen, waardoor u direct een mooi uitzicht heeft over het eiland.