Corona update

Bent u benieuwd naar de bezienswaardigheden op Texel? We kunnen u alvast verklappen dat er meer dan voldoende bezienswaardigheden op het eiland te vinden zijn! Niet voor niets kiezen zoveel mensen ervoor om naar Texel op vakantie te gaan.

We vertellen u graag meer over wat er te doen is op Texel. Zo weet u na het lezen van deze blog precies wat u allemaal niet mag missen als u op Texel bent.

 

Texel heeft een prachtige natuur

Ook de natuurgebieden in Texel zijn echte bezienswaardigheden. Tijdens een strandwandeling kunt u genieten van de prachtige kust. Wie van wandelen houdt, kan er ook voor kiezen om in het bos te gaan wandelen. Ook aan bos is er op Texel namelijk geen gebrek. Of wat denkt u van de mooie duinen? Zo kunt u in Texel heerlijke wandelingen maken, maar ook als u graag fietst is Texel ideaal.

De unieke dorpjes

Veel van de bezienswaardigheden op Texel vindt u ook in de unieke dorpjes op het eiland. Sterker nog, de dorpjes zijn op zichzelf al ware bezienswaardigheden. In De Koog vindt u veel leuke horecagelegenheden, net als in Den Burg overigens. Ook de kleinere dorpjes zijn echter zeker een bezoekje waard. Deze dorpjes zijn rustgevend en hebben een unieke uitstraling. We raden u zeker aan om eens een aantal van de dorpjes op Texel te bezoeken.

Zeehondjes spotten is absoluut aan te raden

Wilt u graag zeehondjes spotten op Texel? Dan is een bezoek aan Ecomare aan te raden. Hier kunt u niet alleen zeehondjes bekijken, maar ook watervogels en vissen. Bent u een echte dierenliefhebber of bent u met uw gezin op vakantie? Dan is het zeker aan te raden om Ecomare eens te bezoeken. Overigens vindt u op Texel zelf ook veel watervogels.

De vuurtoren en de schapenboerderij

Andere leuke bezienswaardigheden op Texel zijn de vuurtoren en de schapenboerderij. Dit zijn. De vuurtoren heeft een wenteltrap met 118 treden. Het beklimmen van de vuurtoren is echter zeker de moeite waard. Vanuit de vuurtoren heeft u namelijk een prachtig uitzicht. Overigens heeft u wel een ticket nodig om de vuurtoren in te mogen. Een ticket kunt u voor 5 euro online kopen.


Op de schapenboerderij kunt u met lammetjes knuffelen. Daarnaast heeft de schapenboerderij ook een leuke boerderijwinkel. Hier kunt u producten kopen die rechtstreeks van de boerderij afkomstig zijn.

Niet alleen is er op Texel veel te zien, maar er is ook veel te doen!

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden op Texel, maar op het eiland kunt u ook veel ondernemen. In de zomer kunt u bijvoorbeeld gaan watersporten of zwemmen in de zee. Neemt u uw hond mee op vakantie, dan kunt u ook een hondencursus volgen op Texel. Wanneer u wilt overnachten op Texel, dan kunt u bij Tessels Onderdak terecht voor de mooiste vakantiehuisjes. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld een huisje huren in het bos met open haard. Daarnaast hebben we nog talloze andere leuke chaletjes, bungalows en typische texelse vakantiehuizen. Het is dus maar net wat voor vakantie u wilt op het prachtige Texel!