Corona update

Corona-virus (update 1 januari 2022):

 LOGO Wees welkom

Kom rustig naar Texel!

De sfeer op Texel is weer alsvanouds! Met al die toestanden rondom het Coronavirus voelt ons eiland als een van de laatst overgebleven plekjes waar je nog kunt komen zonder de hele tijd herinnerd te worden aan pandemieën of epidemieën. Onze vakantiehuizen staan juist bekend om de privacy, rust en ruimte. Waar zit je beter dan in een van onze accommodaties op Texel, toch? Natuurlijk past iedereen een beetje meer op. De buitenhoreca heeft zijn terrassen weer geopend. Vrijwel iedere horeca-zaak heeft inmiddels een heel aanbod van maaltijden die zij 7/7 bij uw vakantiehuis bezorgen.

Of u al een boeking heeft gemaakt voor de komende tijd of u bent van plan een weekje Texel te boeken... niets staat u in de weg!

 

Wilt u graag naar Texel komen, maar bent u bang voor een corona-golf waardoor uw vakantie misschien niet kan doorgaan?

Wij krijgen soms vragen van mensen die een huisje of appartement bij ons willen boeken, maar bang zijn voor een volgende Corona-golf. Wat gebeurt er met mijn boeking op het moment dat mijn reis niet kan doorgaan?

Lees in elk geval eerst héél goed onze algemene huurvoorwaarden: https://www.totexel.nl/huurvoorwaarden. Een boeking is namelijk niet zomaar te annuleren, ook niet door Corona (Covid-19).

Corona (Covid-19) is geen onvoorziene gebeurtenis en als u boekt is dit geheel uw eigen risico. Corona of angst voor corona is geen reden om uw boeking te annuleren. Meer nog... kunt u niet komen tengevolge van quarantaineverplichtingen, grenssluitingen, lockdowns, mutaties van het virus... álles wat met het virus te maken heeft is uitgesloten als reden om te annuleren (en evenmin een reden voor omboeking, vouchers of restitutie). Hierin moeten we helaas heel streng zijn. Wilt u van te voren boeken, zorg dan voor een goede externe annuleringsverzekering, zodat u de kosten terug kunt vragen die er ontstaan wanneer u uw verblijf bij ons moet afzeggen.

 

 Als u wél het "annuleringsfonds" bij ons heeft afgesloten is Corona (Covid-19) géén geldige reden voor annulering. Geldige redenen zijn alleen één van de vier bij het zonnetje genoemde redenen, zie § 2.3 bij https://www.totexel.nl/huurvoorwaarden.
 Als u géén annuleringsfonds bij ons heeft afgesloten is uw boeking sowieso niet te annuleren. Uw eigen annulleringsverzekering staat in voor een eventuele vergoeding van uw reissom. Zorg daarom dat u goed verzekerd bent!

 

Een uitzondering hierop kan ontstaan, wanneer de boeking langs onze kant geannuleerd moet worden (wanneer de veerboot in het geheel niet vaart of wanneer er een verbod wordt uitgeroepen voor toeristische verhuur op Texel, waardoor wij onze dienst niet meer kunnen leveren).

De aanbetalingen van de eerste 50% (2 weken na boeking) en de laatste 50% (3 weken vóór aankomst) zullen op tijd moeten worden gedaan. Wij staan geen uitstel van betaling toe in geval van onzekerheid.

Vindt u dit allemaal iets te tricky, dan raden wij u aan om tot het allerlaatste moment te wachten met boeken, hoewel dit natuurlijk het risico inhoudt dat het huisje van uw keuze al weg is.

 

Wat als u al een boeking heeft staan?

In dat geval bent u natuurlijk reeds bekend met onze algemene huurvoorwaarden (https://www.totexel.nl/huurvoorwaarden). Onze algemene huurvoorwaarden zijn eveneens van toepassing op reeds bestaande boekingen. Bovenstaand verhaal geldt zodoende ook voor reeds bestaande boekingen.