Corona update

Uitwaaiweek: een arrangement op Texel voor u en uw hond(en)

Leuk en leerzaam: de uitwaaiweek voor honden én baasjes! Geniet van het mooiste Waddeneiland van Nederland in een luxe bungalow of appartement en doe mee met allerlei leuke activiteiten voor u en uw hond.
De uitwaaiweek is geschikt voor de hondenbezitter die zijn hond graag bepaald gedrag af wil leren, maar zijn hond ook wil zien genieten. Onder begeleiding van de bekende gedragstherapeut Jos Oosting (de Nederlandse hondenfluisteraar en auteur van het boek: “Door De Ogen Van De Hond”), biedt Tessels Onderdak u dit unieke arrangement aan. Samen met de gedragstherapeut gaat u aan het werk om uw hond dingen af of aan te leren. Trekt hij tijdens het wandelen? Valt hij uit naar andere honden? Tijdens deze week leert uw hond dat het ook anders kan. Maar ook de baas gaat van alles leren. Niet alleen aan de hand van workshops, maar ook tijdens het individuele traject (specifiek gericht op het gedrag van úw hond) en de roedelwandelingen. Maar voorop staat: genieten! Van de natuur, het lekkere eten, de wandelingen en het werken met uw hond. Hoe ziet zo’n week er uit?


De Uitwaaiweek van dag tot dag (voorbeeld, het werkelijk programma krijgt u een paar dagen voor aankomst per mail toegestuurd)

Dag 1- (zaterdag) Als u aankomt op zaterdag heeft u eerst de ruimte om te acclimatiseren en de uitgebreide vragenlijsten in te vullen.
Dag 2- (zondag) Op zondagochtend vindt er een grote wandeling plaats. We starten om 10:30 vanaf het parkeerterrein bij Paal 17.
Dag 3- (maandag) In Jos zijn hoofdkwartier aan de Postweg, bij het Texaco-pompstation, vindt de uitgebreide workshop plaats. Aan de hand van foto’s en filmpjes leert u alles over: hondentaal, agressie, onzekerheid, motiveren van honden, wandelen zonder trekken en nog heel veel meer. De workshop duurt 4 uur en daarna zult u met heel andere ogen naar uw hond (en andere honden) gaan kijken.
Dag 4- (dinsdag) Op dinsdagmorgen is er de kleine wandeling die alleen voor de deelnemers aan de workshop bedoeld is. We starten om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van Paal 17. Er doen aan deze wandeling maximaal 10 honden mee. Op dinsdagmiddag is er de grote roedelwandeling. Hieraan doen in de praktijk tussen de 20 á 80 honden mee. Een feest om mee te maken. We starten om 13.30 vanaf het parkeerterrein bij Paal 17.
Dag 5 en 6 - (woensdag en donderdag) De honden-coach neemt de inventarisatie van uw wensen met u door. U leert waarom uw hond dit gedrag laat zien en hoe u het in de toekomst kunt voorkomen. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het gedrag wat de honden af moeten leren, doen we het oefenen collectief of individueel. De donderdag is gereserveerd om samen met andere deelnemers te oefenen.
Dag 7- (vrijdag) In de middag heeft de honden-coach een “inloopspreekuur”. U kunt dan alle vragen die nog resteren stellen of een oefening die nog niet helemaal correct verloopt, oefenen.
Dag 8- (zaterdag) Dit is de dag van vertrek. U levert de sleutel van uw huisje in en zult tegen deze tijd weten, of u en uw hond geslaagd zijn!


De locaties: waar spreken we af met u en uw hond?

Het parkeerterrein bij strandpaviljoen Paal 17. Hier staat op zondag en dinsdag de zilveren jeep van Jos Oosting op u te wachten. Waar ligt dat? Zoek het op met Google Maps.
Voor de workshop Hondentaal wordt u verwacht aan de Postweg (Texaco pompstation)...: zoek op Google Maps hoe je hier komt.

 

Naar Texel met je hond