Corona update

Weekendje Texel

Zou u graag een weekendje Texel plannen, bijvoorbeeld met uw partner, hond, kinderen of met vrienden? Dan hebben we verschillende tips voor u! Als u deze tips doorneemt, krijgt u een goed beeld van wat er allemaal te beleven valt op het mooie Texel. Dit waddeneiland is een leuke vakantiebestemming in eigen land en kent talloze mogelijkheden voor vrijwel iedere doelgroep. Of u nu voornamelijk op het strand wilt vertoeven of het liefst een actief weekend plant, Texel heeft ontzettend veel te bieden.

Kom tot rust in de natuur tijdens uw weekendje Texel

Texel is een plek waar u heerlijk tot rust kunt komen. Texel kent allerlei verschillende soorten natuurgebieden. Met een oppervlakte van iets meer dan 463 km is Texel vrij klein. Echter, is het eiland ook erg veelzijdig. Zo kun je in Texel heerlijk wandelen of fietsen in het bos of door de duinen. Wil je graag genieten van de zon? Dan kent het eiland verschillende stranden die hier uitermate geschikt voor zijn. Neemt u tijdens het wandelen in de natuur graag uw hond mee? Dan is het goed om te weten dat Texel een van de meest hondvriendelijke vakantiebestemming in Nederland is! en uitstekend geschikt voor een vakantie met de hond

Zeehondjes spotten!

Veel mensen die een weekendje of langer in Texel verblijven, hopen tijdens hun verblijf ook zeehonden te zien. In het dorpje Oudeschild kunt u de boot pakken. De lokale gidsen weten precies waar de zeehonden vaak te vinden zijn. Zo is de kans ontzettend groot dat u zeehonden te zien krijgt in uw verblijf in Texel! Bent u snel zeeziek? Dan is het goed om te weten dat u ook zeehonden kunt zien bij Ecomare. Hier worden zeehonden opgevangen, maar er is ook een groot zeeaquarium te vinden.

In Texel kunt u diverse watersporten beoefenen

Zou u graag eens willen surfen? Dan is Texel hiervoor een uitstekende plek. Ook als u wilt kajakken of zeilen, is dit mogelijk tijdens uw verblijf op Texel. Omdat Texel een waddeneiland is, wordt het omringd door water. Vooral tijdens de zomer komen er veel mensen naar Texel om hun favoriete watersport te beoefenen. Je hoeft niet per se je eigen surfboard of kajak mee te nemen, want er zijn op het eiland verschillende verhuurders te vinden.

Bezoek tijdens uw weekendje Texel ook eens de leuke dorpjes op het eiland

Als u een weekendje Texel geboekt heeft, zal u zich geen moment vervelen. Vergeet niet om ook even de leuke dorpjes op het eiland te bezoeken! Het bekendste en grootste dorp op Texel is Den Burg. Met minder dan 8.000 inwoners is Den Burg in verhouding tot de grotere steden elders in het land echter nog zeer klein. Toch valt er in Den Burg vrij veel te beleven. Bovendien kunt u hier terecht als u wilt winkelen. Ook De Koog is een leuk dorpje om te bezoeken tijdens uw weekend in Texel. Hier vindt u bijvoorbeeld verschillende gezellige terrassen. De kleine dorpjes op Texel zijn erg sfeervol en qua stijl en uitstraling bijna niet te vergelijken met andere dorpen in ons land.