Vind de fijnste plekjes op Texel

Texel: de perfecte vakantieplaats!

Van plan om naar Texel te komen of net je accommodatie geboekt? Leuk dat je naar ons prachtige eiland wilt komen! Op Texel is van alles te doen. Zowel voor de echte natuurliefhebber als voor de cultuurliefhebber, en zowel voor families en gezinnen als voor vriendengroepen. De afwisseling van de mooie stranden, duinen en bossen met de gezellige dorpjes en markten maakt Texel dé perfecte locatie voor jouw vakantie. Bovendien is Texel een paradijs voor honden. Ze mogen op Texel veel loslopen en hebben lekker veel ruimte om te rennen en spelen. Zo is het niet alleen voor jou vakantie, maar zeker ook voor je trouwe viervoeter. Meer over vakantie het honden op Texel lees je hier.

Leuke dingen om te doen op Texel

Kom jij voor het eerst naar Texel? Of ben je er al eens geweest, maar wil je nog wat tips over wat je kunt doen op het eiland? Dan ben je hier op de juiste plek! We geven je namelijk graag een aantal van onze tips mee van leuke dingen om te doen op Texel. Natuurlijk kunnen we niet alles benoemen, Texel is simpelweg te leuk! In de onderstaande tips noemen we daarom onze favorieten. Neem je de hond mee? Bekijk dan onze tips voor vakantie met de hond op Texel!

Huifkartocht met de Jan Plezier
Huifkartocht met de Jan Plezier

Getrokken door Belgische trekpaarden rijdt de huifkar van de Jan Plezier door natuurgebieden De Nederlanden, De Muy en De Slufter.

De Vuurtoren
De Vuurtoren

De rode vuurtoren: voor veel mensen hét symbool van Texel. Via 118 traptreden klim je naar een prachtig uitzicht over het eiland.

Schapenboerderij Texel
Schapenboerderij Texel

Op deze Texelse boerderij is er van alles beleven. Bezoek de kinderboerderij, knuffel lammetjes of kijk naar een demonstratie schapen drijven.

Ecomare
Ecomare

Als je op Texel bent moet je natuurlijk zeehonden zien! Bij Ecomare waan je je in de onderwaterwereld van de Waddenzee.

Boottocht
Boottocht

Texel is omringt door water, het is dus leuk om dat eens wat beter te bekijken! Ga mee op één van de boottochten vanuit Oudeschild en bekijk de zeehonden.

Maritiem- en Juttersmuseum Flora
Maritiem- en Juttersmuseum Flora

Op Texel is het grootste juttersmuseum van de wereld gevestigd: Flora! Hier kun je uren rondneuzen tussen de strandvondsten van de afgelopen 80 jaar.

Image

Contact

Abbewaal 15
1791 WX Den Burg - Texel

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tessels Onderdak? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.
Teruglezen? Bekijk het nieuwsbrievenarchief.

Volg ons