Corona update

Wat te doen op Texel?

“Wat te doen op Texel?” is iets wat u zich niet snel zal afvragen tijdens uw verblijf op Texel. Wanneer u op Texel bent, merkt u namelijk al snel dat hier ontzettend veel te beleven valt. Wilt u nu alvast een goed beeld van wat er allemaal te doen valt op het mooie Texel? Dan vertellen wij u graag wat er allemaal te doen valt op Texel! Na het lezen van deze blog weet u precies waarom Texel zo een populaire vakantiebestemming is. Voor een leuke vakantie hoeft u in ieder geval zeker niet naar het buitenland!

Texel is zeer veelzijdig

Texel is erg veelzijdig, waardoor deze vakantiebestemming populair is onder vrijwel iedere doelgroep. Texel is een leuke bestemming voor jong en oud. Texel is ideaal voor een rustige zonvakantie, maar ook voor een meer actieve vakantie. U vindt er leuke kroegen, strandtentjes en nog veel meer! Er valt dus altijd ontzettend veel te beleven tijdens een vakantie op het mooie Texel. Wilt u heerlijk tot rust komen? Dan kunt u een huisje huren in het bos mét open haard. Komt u naar Texel voor een zonvakantie? Dan kunt u ook voor een  huisje met een grote tuin gaan, zodat u in de tuin van het zonnetje kunt genieten.

Zeehondjes spotten, surfen of wandelen

Tijdens uw vakantie op Texel kunt u zeehondjes spotten of een watersport zoals surfen beoefenen. Het is zelfs mogelijk om een jetski te huren op het eiland. Met mooi weer kunt u ook heerlijk tot rust komen door lekker te zonnen op het strand. Texel is bovendien ook de ideale vakantiebestemming voor mensen die graag wandelen of fietsen. Wandelen doet u bijvoorbeeld in het bos, door de duinen of op het strand. Texel is ook op het gebied van natuur een van de meest veelzijdige gebieden van Nederland. Bezienswaardigheden op Texel zijn er meer dan voldoende!

De mooiste stranden van Nederland bezoeken

De stranden van Texel zijn prachtig. De stranden in het noorden van het eiland zijn zelfs wit van kleur. Een bezoekje aan het strand zorgt ervoor dat u een echt vakantiegevoel krijgt. Het hele jaar door ziet het strand er prachtig uit. In de zomer kunt u ook zwemmen in de zee of zonnen op het strand. Wanneer het buiten frisser is, is het strand echter ook geschikt voor een strandwandeling.

Uitgaan in De Koog

Wilt u eens beleven hoe het is om uit te gaan op Texel? Zeker tijdens het hoogseizoen kan dit ontzettend leuk zijn! Als u wilt uitgaan op Texel, dan moet u in De Koog wezen. Hier vindt u namelijk de leukste uitgaansgelegenheden van het eiland. Er zijn verschillende cafés en kroegen in De Koog te vinden. Er zit dus ook vast en zeker ook een leuke zaak voor jou tussen. Indien je graag nieuwe mensen wilt leren kennen en van muziek houdt, is De Koog het perfecte dorpje voor jou! In De Koog kun je bovendien ook heel leuk winkelen.

Bezoek de dorpjes op Texel

Texel kent prachtige natuurgebieden, maar op Texel vindt u ook fantastische dorpjes. Om te beginnen zijn er de echt toeristische dorpjes, zoals De Koog en Den Burg. Daar vindt u leuke winkeltjes en cafés. Zeker in het hoogseizoen kan het daar ontzettend gezellig zijn. Daarnaast heeft Texel echter nog een aantal dorpjes, waaronder bijvoorbeeld Oosterend en Oudeschild. Ook die dorpjes geven u een goed beeld van Texel en ook hier valt ontzettend veel te beleven. Zo heeft het dorpje Oosterend bijvoorbeeld een historische uitstraling.

Als u op Texel bent is het zeker aan te raden om de verschillende dorpjes op het eiland te bezoeken. Ieder dorpje heeft weer een unieke uitstraling.

Een bezoek aan de vuurtoren

Als u in Texel bent, dan is het zeker aan te raden om eens de vuurtoren op het eiland te bezoeken. De vuurtoren heeft meer dan honderd treden, 118 om precies te zijn. Belangrijk is dus wel dat u in staat bent om trap te lopen. Indien u goed ter been bent, is het zeker de moeite waard om de trap naar boven te nemen. Vanuit de vuurtoren heeft u namelijk een prachtig uitzicht. Daarnaast is de toren zelf ook een bezienswaardigheid.

Noem Texel gerust een fietseiland

Texel is een fietseiland. Er zijn weinig plekken in Nederland waar u zo prettig kunt fietsen als op Texel. Onderweg valt er ontzettend veel te zien. Juist omdat Texel zo gevarieerd is, is het aan te raden om eens een fietstocht over het eiland te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld van dorp naar dorp fietsen.

Texel staat ook bekend om de grote hoeveelheid schapen op het eiland. U kunt zelf lammetjes knuffelen op de schapenboerderij van Texel. Daarnaast kunt u dan ook gelijk de boerderijwinkel bezoeken. Reserveer wel op tijd een ticket als u de boerderijwinkel op Texel wilt bezoeken. Vooral voor kinderen kan het ontzettend leuk zijn om de schapenboerderij te bezoeken.

Er zijn verschillende musea te vinden

Bent u een cultuurliefhebber? Er zijn verschillende musea op Texel te vinden. Wat denkt u bijvoorbeeld van museum Waelstee? In dit museum kunt u een goed beeld krijgen van hoe het leven 100 jaar terug op een Texelse boerderij was. Daarnaast kunt u ook het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum op Texel bezoeken. Dat museum heeft als onderwerp de invloed van de Tweede Wereldoorlog op Texel en de luchtvaart door de jaren heen. Zo zijn er nog een aantal andere musea op Texel te vinden. Als u graag musea bezoekt, dan valt er op Texel zeker meer dan genoeg te beleven.

Een museum dat we zeker niet mogen vergeten om te benoemen is Ecomare. Daar worden zeehonden en vogels opgevangen. Bovendien vind je er een groot aquarium en een natuurmuseum. In het grote zeeaquarium van Ecomare wordt de leefomgeving van de verschillende vissen zo goed mogelijk nagebootst. U kunt in het natuurmuseum van Ecomare onder andere het skelet van een walvis bekijken. Zo krijgt u een goed beeld van hoe indrukwekkend de zee kan zijn.

Heerlijk tot rust komen

Als u een actieve vakantie wilt, kunt u op Texel heel wat dingen ondernemen. Het kan echter ook dat u gewoon tot rust wilt komen in een andere omgeving dan u gewend bent. Ook dan kunt u ervoor kiezen om naar Texel te gaan. In dat geval kunt u genieten van de zon of van de natuur. U kunt er ook voor kiezen om een huisje met een grote tuin te huren. Ook zo kunt u namelijk goed tot rust komen. Bovendien is het goed om te weten dat u op Texel verschillende massage- en beautysalons kunt bezoeken.

Texels bier proeven

Bent u benieuwd naar hoe de lokale biertjes van Texel smaken? Dan kunt u de bierbrouwerij op Texel bezoeken. Hier kunt u bijvoorbeeld Texels Skuumkoppe proberen. Dat is het meest bekende biertje van Texel. Daarnaast is het ook interessant om te zien hoe een bierbrouwerij nu precies in elkaar zit.

Een quad huren of een rondvaart boeken

Lijkt het u fantastisch om eens op een quad te rijden? Texel is hier uitermate geschikt voor! Op Texel kunt u een quad huren om de omgeving te verkennen. Ook het quad rijden zelf is een bijzondere ervaring als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Om quad te mogen rijden dient u overigens wel over het juiste rijbewijs te beschikken. Verkent u liever het water? Dan kunt u er ook voor kiezen om een rondvaart te boeken. Tijdens een boottocht vanuit Texel kunt u onder andere kwallen en zeehonden spotten.

Op Texel kunt u zich tijdens ieder seizoen vermaken

Texel is vooral ‘s zomers erg in trek als vakantiebestemming. Dat betekent echter niet dat er in de herfst of de winter niets te beleven valt op het eiland! Ook dan valt er ontzettend veel te zien en te beleven op Texel.

Wat te doen op Texel in het geval van een vakantie met hond?

Ook als je met de hond op vakantie gaat, is er altijd wat te doen op Texel. Texel is namelijk een van de meest hondvriendelijke vakantiebestemmingen in Nederland. Zelfs de stranden zijn op Texel vaak toegankelijk voor honden. Op Texel vindt u een hoop plekken waar u heerlijk met de hond kunt wandelen. Het is zelfs mogelijk om een cursus met de hond te volgen tijdens uw verblijf op Texel.

Staat u te popelen om wat te doen op Texel?

Na het lezen van deze blog heeft u een goed beeld gekregen van wat er op Texel allemaal te beleven valt. Kunt u niet wachten om naar Texel te gaan? Dan bieden we bij Tessels Onderdak verschillende leuke vakantiehuisjes, chalets en bungalows aan op Texel. In ons aanbod vindt u altijd wel een leuk huisje dat aan uw wensen voldoet. U filtert onze vakantiehuisjes eenvoudig op uw wensen. Zo vindt u gemakkelijk een goed verblijf voor tijdens uw vakantie op Texel.

Wilt u graag meer weten over Texel of de vakantiehuizen die wij aanbieden op dit prachtige eiland? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer.